fredag 3 januari 2014

Sol inne


Värmelampor av den här typen brukar stå och skämmas längst in på loppisarna.
Det verkar finnas en mängd olika fabrikat och designer.
Jag har ännu inte mött en levande människa som säger sig ha nyttjat dessa underverk.


Designen är ofta tilltalande.
Den vänstra skulle passa bra på en gammal Harley eller varför inte ett par på en Rat Rod?
Skulle det möjligen gå att konvertera dessa till vanliga bords-eller sänglampor?
Någon som testat?

5 kommentarer:

 1. Du har ännu inte mött en levande människa... Om jag fortfarande lever till sommaren kommer jag till er och visar upp mig! Morsan hade en sådan och efter att ha satt på sig de tillhörande glasögonen fick man på nåder sitta framför lampan en liten stund.Det var skittråkigt, för det märktes inte allra minsta skillnad före och efter, så man slutade snart att tjata sig till "en plats i solen".
  Det borde, efter diverse pyssel, kunna gå att göra om dem till vanliga lampor, kanske bör man ha en reflektorlampa i dem för att de inte ska bli så varma.

  SvaraRadera
 2. Mormor hade en sån som den till höger som numer pryder sin plats på en hylla på landet, mest för sin sköna form. Hon brukade "sola" med den ibland och jag stack väl dit nosen någon gång också.Det blir kanske lite svårt att få den att se snygg ut om man tar bort den stora, röda, bulliga "glödlampan".

  SvaraRadera
 3. En sådan som den till höger har jag använt - och jag lever fortfarande! Frågan är om den inte står kvar i något skåp någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå... Det är samma doning som står på min hylla...

   Radera
 4. Det finns en blå i mitt barndomshem som väntar på att bli bortstädad. Vi använde lampan några minuter varje dag under vintern på 60-70 talet skyddsglasen var små mörkgröna 'koppar" med en svart gummitråd runt huvudet.

  SvaraRadera