onsdag 20 oktober 2010

Romantisk inredning Franskt lantkök Shabby Chic

Med den rubriken kommer jag förvisso att slå nytt rekord vad det gäller antalet besökare.
Intresset för inredning är megastort idag.
Nätet flödar över av bilder som visar romantiska sovrum, överdådiga "lantliga" vita kök,
välkomnande hallar, hemmaspa och annat man svårligen kan att leva utan idag.


Bilden ovan visar innehavare av franska lantkök.
I hemmaspat ligger damen i ett badkar med lejontassar, flankerad av doftljus i mängd och ett lättillgängligt glas vitt vin. I vattnet flyter blommor i alla regnbågens färger.
Frågor för dagen kan vara:
-Vad är er personliga tolkning av rosa?
-Var köper jag de snygga bollfransarna?
-Hur blandar jag nytt och gammalt vitt?
-Kan man ha ett rokokobord som köksö?

Min fråga är:
Var är männen i alla dessa hem?
På bilderna syns inte ett spår av att det finns en karl i huset.
Eller har de villkorslöst lämnat walk-over?
Glider de fram som skuggor i ett bollfransigt, shabby chicat, patinerat hem?
Jag begriper't inte.
Var är dom??


Bilden ovan visar innehavare av ett oberösterrikiskt lantkök.
Observera styrfenan som är obligatorisk i nerförsbacke på alpina
serpentinvägar då den levande massan är av betydande storlek.

(Ungraren till höger i bild har inget med artikeln att göra)


En bordsuppsättning är populär i inredningssammanhang idag.

En stor glaskupol att ha i det romantiska sovrummet.
Kan med fördel fyllas med torkade blommor & bin och tjäna som inspiration.


Om kupolen, mot förmodan, inte skulle fungera finns det ändå hjälp att få.
Lås och hakar antyder att lådan hör till det grova artilleriet.
Alltid roligt med nya fynd!


Ett elektriskt medicinskt hjälpmedel av betydande ålder.
Två hål i väggen, ett för den röda (+) och ett för den gröna (-) kabeln.
Sedan är det bara att ta tag i handtagen och be partnern vrida upp potentiometern.
Undrar om Fortum har högkostnadsskydd?

Den har en given plats i kuriosa-kabinettet jag bygger upp.

11 kommentarer:

 1. Ja visst kan man udnra vart mannen och barnen är i de vita lantliga överpyntade hemmen. Man kan undra vart "landet" i de vita lantliga överpyntade hemmen är också för den delen...
  Men du borde väl kunna skratta hela vägen till banken efter att ha kunnat kränga diverse loppfynd som "shabby chicka antikskatter" till hugande spekulanter. Halvantiks måpryttel har ju aldrig varit så eftertraktat som nu. Eller sparar du allt du "skaffar"?

  SvaraRadera
 2. Tove: Jag sparar nästan ingenting, lever för dagen och understundom sparkar jag igång Harley'n och väcker den sovande rebellen.

  SvaraRadera
 3. Instämmer med Tove ovan! Var finns landet i lantlivsmiljöerna? Det är vackert men storstadsboanpassat så det skriker. Men, Skaffar'n, du ska väl inte bita den hand som föder dig?

  Och männen? Gillar inte de avskalat vitt med rosa bollfransar??? Eller smyger de omkring som överflödiga, bleka skuggor bland de schabbiga bänkskivorna och hämnas genom att vara extra grabbiga på afterwork?

  Tyckte de mera om sjuttiotalets brunorangegröna lurvtapeter? Hur ser det ut hemma hos singelmännen? Ek? Korkoplast? Rostfritt? Furu?

  SvaraRadera
 4. Mira: Det är det jag också undrar, förhoppningsvis utan att bita någon.

  SvaraRadera
 5. Asså, snygga bollfransar kan du iofs hitta hos mig, men det vete fåglarna om de är särskilt lantliga eller shabbychic; men drar det riktigt mycket i romantiska dekorbarndstarmen så kan jag nog hitta en söt tyllspets med rosa eller ljusblå rosbrodyr i mitten ;).

  Trot eller ej, Skaffaren. Jag har massor av manliga kunder som både shabbychicar och syr romantiskt och spetsigt och blommigt. Jag trodde "bara" att det var tidskriftsöverdoserade damer men det visar sig att jag har haft totalfel. Inredning är ett intresse, liksom broderi, stickning och sömnad som växer hos män vad det verkar!

  SvaraRadera
 6. Jag har inga manliga kunder som både shabbychicar och syr romantiskt och spetsigt och blommigt. Dela med dig.

  SvaraRadera
 7. As usual, en uber-klockren 'mitt i prick tolkning'. Fantastiskt inlägg i den sprött feminina inredningssfären/debatten! Ärligt talat, så kräks jag ibland..... alltså rent emotionellt, på dessa vita vita vita miljöer, och då flyr jag iväg för att få andas CEMENT & ROST & DIESEL, så det står härliga till. Min egen faibilesse för denna feminina inredning, har inte kunnat få utrymme för att 'blomma ut' tidigare i mitt liv, för då hade min x-make fått spel. Men ibland älskar jag att låta mig förföras av bilderna på de VITA, problemfria och sinnliga hemmen... och deras konstruerade verklighet, i form av och de frånvarande snoriga ungarna & de oborstade och icke rumsrena männen. Samtidigt som jag älskar dessa miljöer .... nej nej nej snälla, ställ ingen diagnos! Jag skrattar högt och trivs som vanligt här inne, när jag känner av Din subtila mix av 'att en karl skall lukta diesel' & en dam rosentvål (jo jag registrerar att det kan vara ironi).

  Nej nu bär det av till arbetet och dagens skörd av klienter!

  P & L

  Agneta

  Ps. kan inte undanhålla i sammanhanget att jag själv har en 'halvmakaber feeling' för att drapera mitt hem med kors (ju äldre och rostigare dess bättre), Jesus är min bästis (jag har honom på många många 'foto' och nej, jag är inte överdrivet religiös) och det skall som sagt vara riktigt skabbigt för att det skall gå igenom mitt nålsöga. Jag menar bara att det drar ner sinnlighetsfaktorn någon. Mina barn tycker att jag skall tona ner den sakrala stämningen något..... folk kan undra... Ds

  SvaraRadera
 8. Som väntat dagens leende efter att titta in hos dig. Jag eller vi ska jag nog säga har alldelles för mycket färger eller inte. Hos oss lagar mannen mat och står vid spisen plus har hand om bilarna. Vad jag gör att vimsa omkring med tyger, färg och verktyg.

  SvaraRadera
 9. Agneta: Du har rätt, det är naturligtvis verklighetsförankringen jag saknar.
  Randiga Tråden: Här i huset är det väna hustrun som står för sans och måtta (behövligt) medan jag vimsar runt och sprudlar. Å så har jag lite hand om fordonen.

  SvaraRadera
 10. Anne-Jorunn, Norge25 oktober 2010 21:51

  Takk for et godt skratt! Jeg leste høyt for mannen i huset, og vi måtte begge tørke lattertårer av dette innlegget. Det hører med til historien at "bollfransar" (herlig uttrykk som mangler på norsk!) og tilliggende herligheter er total mangelvare her i huset. Derimot har verken mannen eller jeg noe som helst imot karbad med duftlys og egnet drikke i pene glass. Men uten lejontassar ;-)

  SvaraRadera
 11. Hei Anne-Jorunn!
  Kul att ni hittat min blogg. Ett gott skratt förlänger livet, det är alltid bra :-)

  SvaraRadera