fredag 29 juni 2012

Det Skånska Skafferiet


Man kan tro att tiden står stilla, men även Skaffaren fyller år.
I år blev presenten en introduktion till det skånska köket i lugn och trevlig miljö.
Restaurang Skånska Skafferiet i Hässleholm använder sig enbart av skånska råvaror, drycker och gemyt.
För att göra det hela intressantare för en antikhandlare använder man sig med förkärlek av gamla recept.
På bilden ses min portion av Fredriks helstekta kalvrygg, anno 1846.
Fröken Perkele avsmakar
Elidas smörstekta skrubba från Lomma, anno 1895.
Tidsangivelsen hänvisar till receptets ålder, inget annat.
Till kalvryggen avnjuter jag en "Bästa Lagern" från Lundabryggeriet.
En bra ljus lager som sticker ut på ett angenämt sätt.
Så här i efterhand önskar jag att jag hade beställt in två.
Maten var jättegod, personalen mycket trevlig.
Kunderna är nöjda.

4 kommentarer:

  1. Man får ta och gratulera på bemärkelsedagen! :) Låter som att du haft en alldeles utmärkt dag :)

    SvaraRadera
  2. Jag gratulerar och saluterar! Hoppas att kvällen förlöper lika bra.

    SvaraRadera