tisdag 10 maj 2011

Flyttlassen...

..sliter hårt på materialet.
Det verkar vara dags att investera i ett nytt däck.
Men, nu har jag fått hem ännu fler spännande saker :-)

7 kommentarer:

 1. Starta upp en ny samling - antika däck.

  SvaraRadera
 2. Det där däcket är nog inget att satsa på nästa säsong...

  SvaraRadera
 3. Aj! Det ser inte ut som pyspunka direkt. Snarare som många mil senare.

  SvaraRadera
 4. Moster Mjölgumpa: Jag har haft en samling. Bildbevis finns nånstans.
  Christina: Ny säsong, nytt gummi.
  Mira: Efter en kilometer hittade jag en parkeringsficka. Tur att fälgen klarade sig så att gummigubben har något att trä upp det nya däcket på.

  SvaraRadera
 5. Det var en rejäl punka! Inga halvmessyrer här inte.

  SvaraRadera
 6. Påminner mig om när vi åkte till Jämtland med vår gamla SMV-husvagn från 1961. När vi körde genom Orsa finnmark, den där vägen som går tio mil utan ett spår av civilisation... utom macken i Noppikoski, stannade vi för en kisspaus. "Va konstigt det låter om hjulet!" sa sexåriga dottern. Pyspunka... bara att byta däck! Efter ett par mil exploderade reservdäcket, torrt och oanvänt som det var. Vi kopplade loss husvagnen, tog med hjulet och lyckades hitta en verkstad ett antal mil norrut, som hjälpte oss laga däcket (trots att det var lördagkväll)
  Sen fortsatte vi nöjda och glada, men efter ytterligare ett tiotal mil exploderade det andra däcket mitt i vildmarken. Då gav vi upp. Kopplade från husvagnen och packade in allt nödvändigt i bilen och for till Jämtland utan SMV.

  SvaraRadera
 7. Karin på FOX: :-D
  Jag känner väl igen namnen från tiden då vi besökte farmor i Jämtland. Som liten knort var det spännande med namn som Noppikoski och Pilkkalampinoppi. Färder på 60-talet var lite av ett äventyr med material som inte alltid var helt tillförlitligt.

  SvaraRadera