torsdag 17 september 2009

Semesterbilder

Nu när jag snart är färdig med att hämta lösöre från tre hem börjar hjärnan tröttna på logistiska problem och arbetsrutiner. Kroppen börjar också säga ifrån och ledighet är ett värdeladdat ord dessa dagar. Nu blir det ingen ledighet men jag kan bjuda på några godingar från mina resor i det stora landet i väster. På 70-talet fanns det fortfarande gott om vattendekaler i Amerika.
Tanken var att man skulle föra över dekalerna till bilens glasrutor och därmed visa att man var berest.
Nu hamnade inte dessa på bilens rutor utan i minneslådans mörker.
Jag har sparat dem tills den dagen jag äger rätt bil. Det skulle vara totalt fel att sätta dessa på en Toyota Yaris eller liknande fordon.

På 70-talet var det trevligt att åka runt i USA. Man fick bilen tankad och rutorna putsade på
bensinstationerna. Oljan kollades utan knot. Erfarna mack-killar hade inga problem att hitta tanklocket på Oldsmobile 58:an. Det satt gömt vid bakljuset på vänster sida, man fick vika upp övre halvan av kromet. Färskingar ryckte här och där innan de gav upp och frågade var man hade gömt tanklocket.


Västkusten och Californien var drömmen på den tiden. Allt var billigt, klimatet överlägset och
man hade till och med reklam på TV:n!!


Jag passade även på att besöka grannländerna. På den tiden var det lite av ett äventyr att kuska runt i Staterna med en gammal bil. Jag tror inte att det är lika kul idag, men jag kan ha fel.
Tijuana-dekalen skulle kunna passa på HD:n, det är en gammal polismotorcykel från Mexico.
Nej, dags att återgå till arbetet, ikväll har jag bärhjälp.

4 kommentarer:

 1. Miami Beach-märket var underbart!!:-D
  Gottar mig åt dina interiörbilder! Vad mycket fina prylar! Men måla vitt???? Läskigt! Om 10 år svär vi över alla möbler som är målade och försöker med konstens alla medel att få bort färgen igen..... Vissa saker passar i färg, men de möbler som är tillverkade med tanken att trästrukturen ska vara en del av själva intrycket där tycker jag att det är synd att täcka med färg.

  SvaraRadera
 2. Amen. Det har redan börjat. Jag blir numera erbjuden att köpa vita möbler som man tröttnat på. Det är bara en tidsfråga.
  Jag bodde ganska länge på Miami Beach på 80-talet. Bilden stämmer inte riktigt då medelåldern på "brudarna" låg runt 65.

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att det är lika kul nu som då, för i mars är det min tur att kuska runt i några av de västra delstaterna.

  SvaraRadera
 4. Det kanske till och med är roligare.
  Hoppas det.

  SvaraRadera